Uwaga, to będzie wiadomość dla miłośników karpia oraz pysznego gotowania!
Z wielką radością chcemy ogłosić i zaprosić Państwa na I Ogólnopolski Konkurs z Łowienia i przyrządzania karpia, który odbędzie się w malowniczym hotelu położonym w sercu Mazur Zachodnich z dala od aglomeracji.
Wydarzenie będzie miało miejsce 21-24 kwietnia 2023 w Pałacu Mortęgi Hotel & SPA****
Konkurs kierowany jest do kucharzy na co dzień pracujących w restauracjach, restauracjach hotelowych oraz do uczniów szkół gastronomicznych.
Uczestnicy będą musieli złowić oraz przyrządzić karpia złowionego ze Stawu Mortęskiego.
W jury zasiądą kucharze o międzynarodowym pochodzeniu.
Patronat honorowy nad imprezą objął Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin oraz Burmistrz Miasta Lubawy Maciej Radtke.
Patronat merytoryczny objęło Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.
Pomoc dla Uczestników przy łowieniu zaoferowała Liga Wędkarska Szynaka Meble-profesjonalni wędkarze z pasją.
Produkty które muszą zostać użyte przy przyrządzeniu potraw:
-złowiony KARP
-piwo „KOŃSKA GRZYWA”-„Kasztanka”
-produkty firmy SANTE owoce goji, suszone morele, śliwki
-ser BURSZTYN
Atrakcyjne nagrody w konkursie dla profesjonalnych kucharzy za zajęcie:
I miejsca- staż w austriackiej i niemieckiej restauracji
II miejsca –miesięczny staż w Pałacu Wiejce u doskonałego kucharza Jean Bos
III miejsca- dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny trzydniowy pobyt dla dwóch osób w Pałacu Mortęgi.
Nagrody w konkursie dla uczniów za zajęcie:
I miejsca- miesięczny staż w Pałacu Wiejce oraz szkolenie innowacyjne w Akademii Piotra Smoleńskiego
II miejsca- miesięczny staż w Pałacu Mortęgi pod okiem Szefa Kuchni Daniela Twardo+ voucher na szkolenie u Szefa Kuchni Pawła Pyry
III miejsca- tygodniowy staż w hotelu Holiday Inn Gdańsk pod okiem Szefa Kuchni Piotra Domańskiego
Zgłoszenia do konkursu prosimy przesyłać na adres chef@palacmortegi.pl dw dorota.zuralska@palacmortegi.pl
Informacje pod numerem telefonu: 721 966 198, 785 056 301
Facebook
RSS