W listopadzie wracamy do tematu śniadania. Jeść czy nie jeść? Czy to obowiązkowy punkt w zdrowej diecie, czy można je pominąć i zastąpić, jak wielu z nas – kawą? A co z węglowodanami?
Jacek Bilczyński, ekspert Akademii Smaku radzi, co zrobić z tym śniadaniem, żeby naprawdę było smacznie i zdrowo.
Spożycie węglowodanów na śniadanie budzi w ostatnim czasie wiele kontrowersji. Nie oznacza to jednak, że ta metoda jest zła. Wręcz przeciwnie, węglowodany mogą się tu znakomicie sprawdzić, pod warunkiem, że świadomie je wybieramy i planujemy jako element całego systemu żywienia, a nie chwilową modę.
Zobacz przepis na owsiankę z dynią na portalu Akademia Smaku: https://akademiasmaku.pl/przepis/fit-sniadanie-owsianka-z-dynia,3975
Akademia Smaku to miejsce stworzone z pasji do gotowania – pełne wyjątkowych porad i przepisów. Organizatorem i opiekunem Akademii jest marka BOSCH – ekspert w gotowaniu. Ekspertami od pysznych i zdrowych przepisów i porad kulinarnych są w tym roku szef kuchni Tomasz Jakubiak, bloger kulinarny i pasjonat gotowania Tomasz Lach oraz trener i specjalista zdrowego żywienia Jacek Bilczyński.
Facebook
RSS