Jacek Bilczyński – najlepszy specjalista w Polsce w zakresie żywienia i zdrowego stylu życia, rozpoczyna właśnie cykl szkoleń w całej Polsce a zaczyna od Krakowa.
Przez media ogólnopolskie nazwany „najlepszym ciałem w Polsce”, przez kobiece magazyny wybierany kilkakrotnie w ciągu ostatnich 4 lat „mężczyzną roku”. Entuzjasta i propagator zdrowego stylu życia w Polsce. Dietetyk i trener gwiazd, stały gość programów telewizyjnych, ekspert działu zdrowie portali: Onet.pl, Interia.pl, Wp.pl, Gazeta.pl. Podbił rynek wydawniczy swoimi dwiema książkami „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”, które sprzedały się już w ponad 200 tys. egzemplarzy. Teraz promuje trzecią już książkę „FIT w praktyce”. Trenował nowojorczyków w Central Parku, a także porównywał styl życia Europejczyków i Amerykanów pod kątem diety i aktywności. Prowadzi autorski program w TVN Meteo Active, stale gości w programach śniadaniowych TVN i TVP.
2-dniowe seminarium odbędzie się już 29 i 30 sierpnia w ekskluzywnym Hotelu Niebieskim, ul. Flisacka 3, o godz. 12:00.
Pozostałe szkolenia odbędą się według następującego harmonogramu i w następujących miejscach:
– 29 i 30 sierpnia – Kraków – http://www.niebieski.com.pl/
– 5 i 6 września – Warszawa – http://www.adgarplaza.pl/
– 3 i 4 października – Katowice – http://www.silesianhotel.pl/
– 10 i 11 października – Gdynia – http://nadmorski.pl/
– 17 i 18 października – Wrocław – http://www.hotel-tumski.com.pl/barka/barka-tumska
– 24 i 25 października – Poznań – http://www.ilonnhotel.pl/
Więcej informacji na bieżąco na oficjalnym fanpage’u Jacka Bilczyńskiego:
https://www.facebook.com/JacekBilczynski.FitAndLifestyleCoach?fref=ts
Mecenasem cyklu ogólnopolskich seminariów jest firma Komplet – producent chleba ProBody oraz pieczywa z nasionami Chia.
Chleb ProBody przeznaczony jest dla osób poszukujących produktów Low Carb o wysokich walorach smakowych.
ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami:
– ProBody zawiera około 90 proc. mniej węglowodanów i około 300 proc. więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
– ProBody – pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
– Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
– Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
Jeśli zaś mowa o pieczywie z nasionami Chia, niepodważalną zaletą nasion chia jest wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 (między innymi kwas alfa-linolenowy ALA). Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie. Jest to równowartość około 4 kromek (240 g produktu) chleba lub około 2 bułek przygotowanych według receptur firmy Komplet.
Więcej o produktach firmy Komplet będzie można dowiedzieć się podczas szkoleń Jacka Bilczyńskiego.
Pytanie do eksperta:
Zdrowy styl życia zaczyna się w kuchni, podczas treningów, a może to stan umysłu?
Jacek Bilczyński: Zdrowy styl życia to sposób, w jaki podchodzimy do naszej codzienności, nie jest to tylko kwestia aktywności czy diety, ale naszego funkcjonowania na co dzień. Jest to w pewnym stopniu złoty środek miedzy tym, co wymusza na nas tempo życia i obowiązki, a tym, w jaki sposób możemy o zdrowie i ciało. W ostatnim czasie można zauważyć radykalizację tego pojęcia – dieta za wszelką cenę i trening na 110 proc. Uważam, że nie ma to wiele wspólnego ze zdrowiem, wiele osób popada w skrajności, a zdrowy styl życia powinien być swego rodzaju kompromisem i równowagą.
Partnerzy cyklu szkoleń: