Nie chodzi o to, aby przygotowywać skomplikowane dania i męczyć się na myśl o każdej minucie spędzonej w kuchni. Karolina Kosowicz i Magdalena Rachelt wiedzą o tym bardzo dobrze. Stąd też ich książka „Wysmakowane” i chęć podzielenia się z innymi własnymi pomysłami na pyszne dania
„Wysmakowane” – to słowo wcale nie oznacza niczego skomplikowanego. W tym wypadku stawia się przede wszystkim na prostotę i relaks przy gotowaniu. Dla autorek przebywanie w kuchni to sposób na przyjemne spędzenie czasu i tak też przedstawiają to one innym. Produkty, które służą im do przyrządzania poszczególnych potraw mają być natomiast łatwe do odnalezienia, a więc znajdować się w każdym z osiedlowych sklepów.
Jak same podkreślają, nie szukają w sklepie topinamburu czy krewetek tygrysich, znacznie bardziej wolą ziemniaki oraz kapustę i chętnie przyrządzają z nich pyszne posiłki. Mają również talent do tworzenia niecodziennych zestawień. Bez trudu łączą ze sobą np. kalafior z popcornem, szparagi z surimi czy wołowinę ze śliwkami. Podstawą ich działania jest to, że potrawy mają po prostu dobrze wyglądać i być równie smaczne.
Autorki świetnie się uzupełniają. Choć poznały się zupełnie przypadkowo, podczas jednej z sesji fotograficznych to ich znajomość szybko przerodziła się w przyjaźń. Jej owocem jest m.in. wspomniana książka. Jak dzielą się pracą? Magdalena Rachelt gotuje i stylizuje każdą z potraw, a Karolina Kosowicz je fotografuje. Obie zaznaczają również, że nikt nie powinien mieć problemów z przygotowaniem żadnego z dań, nawet ci, którzy niewiele wiedzą o gotowaniu.
Źródło: BURDA Książki
Facebook
RSS